Nieuws

Beauregard, Bellevue, en Covington: zoete aardappelen jaarrond verkrijgbaar bij The Greenery

28 maart 2023

Beauregard, Bellevue, en Covington:  zoete aardappelen jaarrond verkrijgbaar bij The Greenery

The Greenery importeert zoete aardappelrassen Beauregard, Bellevue, én Covington uit Amerika en Egypte. Deze rassen zijn allemaal jaarrond beschikbaar in de maten
M (6 kg en 18 kg), L1 en L2 (6 kg) en XL (6 kg en 18 kg).

 “We leveren deze aan binnen- en buitenlandse retailklanten, en tradeklanten”, vertelt Elena Rogojnikova (senior inkoper, The Greenery). De leveranciers uit Amerika en Egypte zijn sociaal gecertificeerd.

“Dat is een eis die we stellen aan de partijen waar we inkopen. De leveranciers hebben GlobalG.A.P.- en GRASP-certificaten. Daarnaast vindt er bij deze leverancier uit Egypte periodiek een SMETA-audit plaats. Ook houdt deze leverancier zich actief bezig met watermanagement vanwege zijn locatie in een waterrisicogebied."

Trend: sweet potato fries

De laatste jaren is de zoete aardappel aan haar opmars bezig en dat komt door het trendy gerecht: sweet potato fries. Menig horecaketen heeft dit zoete en knapperige gerecht als snack op de kaart staan. Maar ook bij de consument thuis staat dit gerecht steeds vaker op het menu. Supermarkten spelen hier slim op in door gesneden zoete aardappelfrietjes aan te bieden. Zelf maken – helemaal in tijden van inflatie - is een stuk voordeliger!

Wortel uit Mexico

De zoete aardappel – eigenlijk een wortel - wordt ook wel bataat genoemd en komt oorspronkelijk uit Mexico. De vorm van de zoete aardappel kan variëren van langwerpig tot rond. De aardappels die in ons land worden geïmporteerd zijn lichtgeel tot purperrood van kleur. Ze zijn allemaal rijk aan zetmeel en suiker.
De smaak is zoet, maar ook ietwat kruidig. De zoete aardappel past in de Aziatische keuken want deze combineert goed met pittigere gerechten.

Een gezonde keuze

Hoewel van zoete aardappels wordt gedacht dat hij veel gezonder is dan gewone aardappel, is dat niet helemaal waar. Beide knollen worden vanwege hun voedingswaarde gezien als koolhydraatbronnen en niet als groenten. Volgens het Voedingscentrum zijn zowel zoete als gewone aardappels een gezonde keuze, mits
je ze bereidt met een kleine hoeveelheid gezond vet en zonder (teveel) zout.

Meer weten?

Wil je meer weten over de zoete aardappels of een order plaatsen?
Neem contact op met Elena Rogojnikova (senior inkoper, The Greenery),
via telefoon: 06 52 64 76 00 of per e-mail: e.rogojnikova@thegreenery.com.