Nieuws

“Werken bij Hollander voelt als een tweede thuis”, vertelt Antonija Hercegovac-Grgic

10 januari 2023

“Werken bij Hollander voelt als een tweede thuis”, vertelt Antonija Hercegovac-Grgic

“Omdat mijn werk aanvoelt als een tweede thuis, wil ik alles doen wat goed is voor het bedrijf. Ik vond de mensen en de sfeer gelijk prettig”, vertelt Antonija Hercegovac-Grgic. Zij viert deze maand haar 25-jarig jubileum in de functie van interieurverzorger, bij The Greenery-dochter Hollander in Barendrecht.

Wil je Antonija feliciteren? Plaats je comment onder het LinkedIn-bericht.

Antonija komt uit ex-Joegoslavië en is in 1992 gevlucht vanwege de oorlog. Daarna kwam zij met haar gezin in Nederland wonen: “Ik moest eerst de Nederlandse taal leren. Mijn man had eerder werk dan ik, en onze twee kinderen gingen al naar school. Zelf wilde ik ook werken en het prettige met het nuttige combineren: sociale contacten opdoen én wat geld verdienen.”

Allereerste baan

Eenmaal ingeschreven bij uitzendbureau Randstad kwam Antonija bij Hollander terecht: “Het was mijn allereerste baan en ik vond het direct leuk. In het begin was het wel soms lastig vanwege de taal. Daar hadden de 2 collega’s die ik toen had gelukkig begrip voor. Ze waren heel aardig en het voelde echt als een ‘vriendinnenteam’. Ik wilde vooral dat men tevreden was over mij en mijn werk.” Wat begon als invalbaan voor 1 dag in de week, groeide uit tot een vaste fulltimebaan.

Verschillende werkgevers

Na een halfjaar kwam Antonija officieel in dienst bij Hollander. Daarnaast had Antonija nog 2 andere werkgevers: “Na 10 jaar ben ik gestopt bij die andere bedrijven. Bij Hollander vond én vind ik het werk het leukste. Het gaat hier niet alleen om schoonmaakwerk. Ik ben ook in de kantine bezig en met het voorbereiden van vergaderingen. De sfeer is goed en ik houd van de drukte: hier leeft het!”

Collega’s aansturen

Ook nu, 25 jaar later, gaat zij nog steeds graag naar haar werk: “Om 10 voor 5 ’s ochtends gaat de wekker en om 6 uur begint mijn werkdag. Als alles goed functioneert ben ik tevreden. Ik stuur mijn 5 (voornamelijk Poolse) collega’s aan, maak werkschema’s en ik leer ze ook wat dingen. In het begin was ik soms een beetje direct in de aansturing maar dat wordt steeds minder. Dit kwam altijd vanuit goede bedoelingen. Dit stukje van mijn mentaliteit is inmiddels aardig veranderd. Mensen helpen geeft mij voldoening, dat vind ik écht leuk. Ik zeg altijd: ‘Als je streeft naar perfectie dan komt het goed.’”

Hollander-traditie

Rond Pasen en Kerstmis lekkere gerechten klaarmaken en hier samen van genieten. Dat is een echte Hollander-traditie die Antonija nieuw leven in wil blazen: “Door corona doen we dit eigenlijk niet meer, maar het was altijd fantastisch. Je collega’s verrassen met leuke, lekkere dingen die er mooi uitzien. Dit was vermoeiend omdat ik dan na mijn werkdag inkopen ging doen en daarna nog uren in de keuken stond tot een uur of 1 ‘s nachts. En tegelijkertijd was het echt een feestje.”

Toen, nu én straks

Wat heeft Antonija echt moeten leren? “Ik heb mezelf soms onnodig opgejaagd in mijn werk. En mezelf méér druk gemaakt dan nodig was. Maar, daar ga ik nu anders mee om; het helpt als je jezelf flexibel opstelt en de juiste prioriteiten stelt. En ik zou – nog steeds - vaker om hulp mogen vragen. Meestal los ik mijn zaken het liefst zelf op.” Wil Antonija bij Hollander blijven tot aan haar pensioen? “Ik kan heel goed opschieten met mijn leidinggevende én met mijn collega’s. We kunnen alles met elkaar bespreken. Dus ja, dat hoop ik zeker!”