Nieuws

The Greenery voert PlanetProof in bij haar Spaanse leveranciers

23 december 2019

Naast de invoering van PlanetProof bij haar Nederlandse telers, zijn het afgelopen jaar ook diverse Spaanse leveranciers begeleid bij de invoering van het On the way to PlanetProof schema. Zo werkt The Greenery aan een jaarrond assortiment duurzaam geteelde groente en fruit.

The Greenery voert PlanetProof in bij haar Spaanse leveranciers

The Greenery zet zich, samen met haar telers en klanten, in om de keten van groente en fruit verder te verduurzamen. Met het onafhankelijke keurmerk On the Way to PlanetProof voldoen telers aan de strenge eisen van het duurzaamheidsschema. Omdat het doel van onze Nederlandse retaiklanten is om op termijn alle AGF, dus ook import, onder PlanetProof aan te bieden, biedt dit keurmerk ook een meerwaarde voor het Spaanse product.

The Greenery voert PlanetProof in bij haar Spaanse leveranciers

The Greenery heeft afgelopen jaar een aantal leveranciers in Spanje begeleid en inmiddels zijn er veel vrucht-, kool- en bladgroenten gecertificeerd verkrijgbaar. “Terwijl de Nederlandse telers van The Greenery, van wiens product naar de Nederlandse retail gaat, voor de aanvang van de eerstvolgende oogst in 2020 inmiddels PlanetProof gecertificeerd zijn, zijn ook de Spaanse telers aangespoord om hun producten te verduurzamen door middel van dit certificaat.” vertelt Albert Wielink, manager Kwaliteit Systeem Borging. “Zo kunnen bijvoorbeeld in de zomer Nederlandse- en in de winter Spaanse paprika’s onder PlanetProof aan de supermarkten geleverd worden.”

Ton Bouw, Senior Inkoper Vruchtgroente: “Onze Spaanse leveranciers zijn al jaren op weg naar een duurzamere teeltwijze door de inzet van biologische bestrijding, besparing van water en de recycling van grondstoffen. Door Planet Proof gaat men nog beter nadenken over bijvoorbeeld biodiversiteit en hernieuwbare energiebronnen. Het voldoen aan deze hogere standaard heeft veel inspanning en investeringen gekost, maar de wil en bereidheid geven aan dat onze leveranciers bij de top van de Spaanse sector behoren en daarbij de blik op de toekomst gericht hebben.”

Komend jaren wordt er door The Greenery en haar Zuid-Europese leveranciers verder ingezet op invoering van PlanetProof. Het streven is om in 2020 de helft van het volume onder PlanetProof aan te kunnen bieden.