Nieuws

20 mei 2022: World Bee Day

20 mei 2022

20 mei 2022: World Bee Day

Vandaag is het World Bee Day! Bijen helpen bij de bestuiving van de vruchten en de bestrijding van schadelijke insecten. The Greenery-telers dragen bij aan een goede leefomgeving voor bijen. Zij zaaien bloemenmengsels, planten bloeiende bomen en heesters. En gebruiken bij-vriendelijke gewasbeschermingsmiddelen.

Wist jij dat The Greenery-teler Zachtfruit Schalkwijk honingbijen én metselbijen inzet op het bedrijf? En dat Anton en Anco van Garderen met Bayer Cropscience, CAF en The Greenery het project Forward Farming Fruit zijn gestart?

Verduurzamen fruitteelt

Het verduurzamen van de fruitteelt, met als doel het versterken van de dialoog tussen het bedrijfsleven, telers en belangenpartijen. Dat is waar Forward Farming Fruit zich als kennisplatform op focust.

Innovatie teelttechnieken

Bayer Cropscience, CAF en The Greenery richten zich op:

  • Het vergaren en demonstreren van kennis over duurzame oplossingen in de fruitteelt
  • De toepassing van nieuwe, innovatieve en duurzame teelttechnieken binnen de sector
  • Het verkleinen van de kloof tussen producenten én consumenten

Bestuivende insecten

Binnen het project ligt de nadruk op het duurzame gebruik van gewasbeschermingsmiddelen en een minimale impact op het milieu en de biodiversiteit. Er komen bijvoorbeeld demonstratie-proeven met biologische bestrijdingsmethoden. En, methoden voor het behoud en stimuleren van de inzet van bestuivende insecten.

Bee Deals

Ook andere telers van The Greenery, en de Jumbo Supermarkten werken onder begeleiding van CLM en Food4Bees aan bij-vriendelijke maatregelen. In het project Bee Deals werkt een groot aantal ketenpartijen aan verbetering van de leefomgeving van de bijen. Bijen zijn als bestuivers van voedselgewassen cruciaal in onze voedselvoorziening.

Lees meer over Bee Deals op de website van Verse Oogst