Innovaties

De Cumelo, een meloen of toch niet?

De Cumelo, een meloen of toch niet?

Het verhaal van de Cumelo kent een bijzondere geschiedenis. In 2018 verhuisde Gerard van Loon, werkzaam bij The Greenery, naar het Italiaanse stadje Castellana Grotte in de regio van Puglia. Hier heeft  hij, samen met zijn vrouw, een bed en breakfast overgenomen genaamd Masseria Cesarina. Toen hij voor zijn werk een stukje Cumelo proefde, was hij meteen verkocht. Sindsdien serveert hij elke morgen bij het ontbijt de Cumelo, naast de heerlijke lekkernijen die zijn vrouw Anja bereidt. Omdat zijn gasten enorm enthousiast waren, is hij de mogelijkheden gaan onderzoeken om de Cumelo ook naar Nederland te exporteren. Een aantal maanden later is The Greenery de exclusieve leverancier van de Cumelo in Nederland.

Heerlijk verfrissend

De Cumelo is een zomervrucht met een frisse, licht zoete smaak. Het uiterlijk heeft veel weg van een meloen, terwijl de smaak ook lijkt op die van een komkommer. De Cumelo kan op dezelfde wijze worden klaargemaakt als een meloen: doormidden snijden en de pitjes eruit te halen, waarna je heerlijk kunt genieten. De Cumelo is het lekkerst wanneer je hem ijskoud serveert. Je kunt hem zo uit de hand eten, als een gezond en verfrissend tussendoortje, maar hij is ook lekker in een salade of simpelweg met wat goede olijfolie.

Puglia in Italië

De enige plek waar de Cumelo geteeld kan worden, is in de Italiaanse streek Puglia in Zuidoost-Italië. In het noorden en zuiden van de laars komen de Cumelo’s niet voor. Alleen de gebieden ten zuiden van Monopolio, aan de Riviera dei Trulli zijn geschikt om deze bijzondere vruchten te laten groeien. De eerste zaadjes worden eind maart geplant. Een zaadje heeft ongeveer een maand nodig om uit te groeien tot een volwassen plant met stevige vrucht.

Consumenten willen graag verrast worden en komen door o.a. vakanties in contact met andere producten. De Cumelo is daarom een mooie toevoeging aan ons assortiment. Door deze nieuwe vrucht als retailer aan het fruitschap toe te voegen, heeft de consument nog meer variatiemogelijkheden om gerechten te bereiden.

“Heel Nederland kent straks de Cumelo! Een prachtig Italiaans streekproduct die aansluit bij de zomerse behoefte in Nederland.”

Renske Hartensveld-Ras
Conceptontwikkelaar

Meer weten? Neem dan contact op

Renske Hartensveld-Ras

Renske Hartensveld-Ras

Product marketeer
+31 180 657 826
+31 651 117 317
Marketing

Waardeketen

Groente en fruit zijn waardevol in elke schakel