Innovaties

Bouwen aan de toekomst

Bouwen aan de toekomst

Distributiecentrum Barendrecht
Onderdeel van de logistieke visie bij The Greenery is het netwerk verder optimaliseren en activiteiten nog meer centraliseren. Het eindresultaat hiervan zijn o.a. de nieuwe distributiecentra (RDC) van zowel Barendrecht als Breda. Hierdoor worden voorraadlocaties efficiënter gebruikt en kosten bespaard. De voorraad van The Greenery werd voorheen nog in acht voorraadlocaties opgevangen. Het doel in 2018 is om, naast de bestaande voorraadlocaties bij de telers (o.a. Tolpoort), nog maar twee distributiecentra te hebben.

Logistieke visie
De logistieke visie sluit aan op de retail strategie van The Greenery, namelijk: klanten zo optimaal mogelijk bedienen. Grote volumes proberen we ten alle tijden dicht bij de bron te bewaren, maar klanten eisen ook bepaalde karakteristieken van hun producten. Denk hierbij aan het speciaal verpakken per stuks of verschillende combinaties hierin maken.

De nieuwe distributiecentra zijn hier beter op ingespeeld en door ook de inslag en opslag efficiënter in te richten levert The Greenery toegevoegde waarde aan processen en uitslag van aardappelen, groente, fruit en paddenstoelen.

Door ook import producten binnen te laten komen in dezelfde voorraadlocatie bieden we onze klanten één loket aan. Daarnaast zorgt dit voor een beter overzicht van de totale productvoorraad en voor meer efficiëntie in het bestelproces bij onze klanten.

Het creëren van een nieuw distributiecentrum en het centraliseren hiervan zorgt ervoor dat The Greenery vanuit één punt alle producten kan beleveren. Een voordeel ook voor onze retail(klanten).

Daarnaast blijft kostprijsleiderschap een belangrijk speerpunt voor The Greenery, wat met de komst van de nieuwe distributiecentra ook weer bewezen wordt, namelijk:

  • Vermindering van het aantal logistieke bewegingen
  • Vereenvoudiging van goederenstroom
  • Reductie logistieke kosten

Waardeketen

Groente en fruit zijn waardevol in elke schakel