Ruim tachtig procent van de consumenten in Europa koopt verse groente en fruit in de supermarkt. Daarom kiest The Greenery in haar verkoopstrategie voor een focus op retail. Dit kanaal biedt immers een directe en korte verbinding naar de consument en is tevens de plek waar de gehele keten van product, innovatie, logistiek, marketing en consument samen komt.

Onze klanten, de retail ketens, willen hun klanten graag een breed afwisselend en inspirerend assortiment van verse groente en fruit aanbieden. Het liefst kopen zij deze producten rechtstreeks bij de bron, de telers. Echter, het maken van de juiste keuzes in het brede productaanbod van groente en fruit en het efficiënt beheren en sturen van deze keten is een vak apart. Een vak dat wij beheersen.

Betrouwbaarheid en continuïteit

Op basis van duidelijke randvoorwaarden, kwaliteit in sourcing, commerciële ondersteuning en een excellente logistieke organisatie, helpen wij klanten bij het maken van deze keuzes en dragen zorg voor een soepele levering van producten op distributiecentra van de klant. Service op maat noemen we dat.

Natuurlijk leveren wij ook dagelijks verse groente en fruit aan groothandelaren en exporteurs. Deze klantgroep weet welke producten zij nodig heeft en zoekt naar de juiste partij voor de juiste prijs. Ook hier is The Greenery de juiste leverancier. Vanuit ons vernieuwde distributiecentrum en levering vanuit gekwalificeerde telerslocaties leveren wij de juiste volumes aan de groothandel. Zonder gedoe, flexibel en snel.

Minder ontvangstmomenten, meer efficiëntie

The Greenery heeft een integraal ERP besturingssysteem (SAP), welke door de gehele keten gebruikt wordt. Daarnaast gebruiken we EDI-communicatie voor orders, bevestigingen en scanning van producten. Doordat de gehele keten consequent en eenduidig met alle data omgaat kent onze logistiek minder fouten, meer efficiëntie en hogere leversnelheid. Door ook producten van derden mee te nemen in onze logistiek, kunnen we verschillende productstromen combineren waardoor de retailer minder ontvangstmomenten heeft.

Toegevoegde waarde voor onze retailers

Duurzame samenwerking -> Gerichte assortimentsontwikkeling
Dedicated telers & logistiek -> Jaarrond & volledig assortiment
Consequent datagebruik -> Leverbetrouwbaarheid & efficiency