Nieuws

Ary van der Waal, Hoofd Klokzaken 50 jaar in dienst!

31 maart 2017

Ary van der Waal, Hoofd Klokzaken 50 jaar in dienst!

Op 1 april is Ary van der Waal maar liefst 50 jaar in dienst van The Greenery. Dit heugelijke jubileum werd donderdag 30 maart in het bijzijn van tal van (oud-)collega's, kopers en vrienden gevierd in de oude Hagé-kantine. Ary begon zijn carrière in 1966 bij Veiling Zwijndrecht als administratief medewerker en is inmiddels als klokverkoper een bekend gezicht in de Nederlandse AGF-handel.

"In 1966 had de Concorde zijn eerste vlucht nog niet gehad, kwamen de hippies nog maar net op, werd Willem-Alexander geboren en was Ary - met Y - al voor de veiling in de weer", zo blikte directeur Steven Martina van The Greenery terug. Hij noemde het een bijzonder jubileum voor een bijzondere man. "Als je al de tijd die je in The Greenery gestoken hebt zou optellen, zouden we nu je 65-jarig jubileum wel kunnen vieren."

Ary van de Waal jubileum

Martina roemde de jubilaris om zijn positieve instelling en behulpzaamheid. "Je hebt er gewoon altijd zin in." Natuurlijk bleven ook de plaagstootjes niet uit. Anekdotes van de afgelopen 50 jaar passeerden de revue. Zoals het aquarium dat binnen een week weer weg moest vanwege het bromgeluid en die keer dat Ary oranje frambozen ging brengen bij Marianne Vos toen ze wereldkampioen was geworden, maar na uren bij vader en moeder Vos aan de keukentafel gezeten te hebben toch maar naar huis keerde. "Ik hou van je Ary en met mij velen", zo besloot Steven Martina zijn toespraak, waarna hij hem cadeaus overhandigde.

Presentjes Ary van de Waal

Ary - voor de klok bekend om zijn vlotte babbel - werd er voor deze ene keer sprakeloos van. Hij sprak zijn dank uit aan alle aanwezigen. "The Greenery is een superbedrijf. Ik ben maar een klein radertje in het geheel, maar heb mijn werk altijd met veel liefde en gemakkelijke inspanningen gedaan. Ik hoop dat er in de toekomst een vervanger voor me wordt gevonden voor de klok, maar tot die tijd ga ik voor en met jullie knallen!"

Velen maakten van de gelegenheid gebruik om Ary te feliciteren. Klik hier voor de fotoreportage.