Nieuws

Westende Fruitteelt B.V. behaalt hoogste Tesco score: gefeliciteerd!

17 mei 2022

Westende Fruitteelt B.V. behaalt hoogste  Tesco score: gefeliciteerd!

Westende Fruitteelt B.V. uit het Brabantse Fijnaart teelt circa 130 ha peren. Westende teelt een grote variëteit aan perenrassen, waaronder de Conference en de Sweet Sensation, maar ook Doyenne du Comice, Queen Forelle en Dazzling Gold. Westende Fruitteelt is lid van Coöperatie The Greenery U.A. en de peren worden verkocht door The Greenery Growers.

De peren die Westende Fruitteelt teelt worden voor een belangrijk deel verkocht aan Engelse klanten en dan met name aan Tesco. Hiervoor moet Westende Fruitteelt voldoen aan de hoogste normen op het gebied van kwaliteit, voedselveiligheid en bedrijfsvoering. Westende wordt hierbij ondersteund door de afdeling Kwaliteit en Milieu van The Greenery.

Trots op Westende Fruitteelt met hoogste Tesco score

The Greenery Growers is er trots op dat Westende Fruitteelt vorige week de hoogst mogelijke score behaalde bij de door Tesco uitgevoerde audit. “Dit is een mooi resultaat van een goede samenwerking”, vertelt een trotse Peter Nitrauw (Kwaliteitsmanager The Greenery).

Opvang vluchtelingen uit Oekraïne

Het menselijk leed dat zich voltrekt in de Oekraïne is ook Westende Fruitteelt niet ontgaan. Dit was voor Westende reden om hun huisvestings-accommodatie tijdelijk beschikbaar te stellen aan Oekraïense vluchtelingen. “De vluchtelingen worden gehuisvest in bestaande woonunits die in de maanden augustus en september worden gebruikt door fruitplukkers. De units zijn voorzien van alle noodzakelijke voorzieningen, zoals een bed, keuken, douche en toilet. Daarnaast zijn er was- en droogvoorzieningen op het terrein. Wij zijn blij, dat we deze voorziening hebben om dit te kunnen doen. Momenteel verblijven zo’n 70 Oekraïners op ons bedrijf”, geeft Eddy den Dunnen (manager Westende Fruitteelt) aan. “De auditor was heel gecharmeerd van de manier waarop wij de vluchtelingen opvangen. Ze moest zelfs een traantje wegpinken toen ze het allemaal zag.”

Respect en gefeliciteerd

“The Greenery Growers is trots op Westende Fruitteelt en feliciteert Westende Fruitteelt met het behaalde resultaat bij de Tesco audit. The Greenery Growers heeft ook veel respect voor het maatschappelijk verantwoord ondernemen van Westende Fruitteelt en haar beslissing opvang te organiseren voor de in nood zijnde Oekraïners”, vertelt Pieter Quartel (business unit manager Fruit, The Greenery Growers).

Taart als blijk van waardering

Op maandag 16 mei 2022 overhandigde Pieter Quartel, als blijk van waardering taart aan de medewerkers van Westende Fruitteelt en de aanwezige Oekraïense vluchtelingen. “We wensen Westende Fruitteelt en de Oekraïense vluchtelingen veel geluk in de toekomst.”

Meer weten?