Nieuws

The Greenery verhoogt kwaliteit van zachtfruit

12 maart 2021

Wij werken samen met onze telers continu aan de kwaliteit van het zachtfruit. Het doel is om dit in zijn geheel naar een hoger niveau te brengen. Uit een marktanalyse uitgevoerd door het zachtfruitteam van The Greenery Growers is gebleken dat een constante, hoge kwaliteit leidt tot een verdere groei van de productgroep.

The Greenery verhoogt kwaliteit van zachtfruit

De eisen van de consument op het gebied van houdbaarheid en smaak worden steeds hoger en hierin gaan de telers van The Greenery mee. “Volgens de telers moet iedere consument altijd kunnen vertrouwen op de kwaliteit en smaak van het heerlijke zachtfruit. Door continu het beste te bieden wat er mogelijk is, zorgen de telers voor herhalingsaankopen bij de consument”, zegt Aad van Dijk, Commercieel Manager Fruit The Greenery Growers.

Hoog niveau

Ondanks alle teelttechnische uitdagingen die de teelt van zachtfruit met zich meebrengt, kunnen de telers met hun kennis en vakmanschap de producten op een steeds hoger en constanter niveau produceren. Daarnaast ondersteunen we onze telers op het gebied van rasontwikkeling in de vorm van samenwerkingen met rasveredelaars, de uitwerking van teeltconcepten onder begeleiding van onze agronomist, houdbaarheidsproeven en smaakpanels.

Samen met een geoptimaliseerde logistieke (gekoelde) keten zijn de telers in staat dit hoge niveau te garanderen. Om dit zichtbaar vorm te geven heeft The Greenery Growers haar kwaliteitsblokken opnieuw gepositioneerd, waarbij de hoogste klasse onder het merk Sweet & Sunny wordt verkocht.

The Greenery Growers hanteert de volgende kwaliteitsindeling (vanaf 8 maart) voor Nederlands zachtfruit

9 Speciaal geselecteerde rassen die van sublieme kwaliteit zijn met hoogste norm op het gebied van smaak, vorm/uniformiteit, kleur en houdbaarheid.

8 De allerbeste premium kwaliteit op het gebied van kleur, uniformiteit en houdbaarheid.

7 De nieuwe basisnorm van The Greenery Growers. Welke zich kenmerkt door hoge constantheid en betrouwbaarheid.

6 Klasse I waar de kwaliteit gelijk staat aan de standaard EU KCB normen.

5 Klasse II welke net niet aan de normen voor klasse 1 voldoen.

4 Klasse II welke in de basis niet aan de klasse 1 eis kunnen voldoen.

Nieuwe standaard

“Met deze up-lift in de kwaliteit wil The Greenery de nieuwe standaard in het zachtfruit segment zetten en daarmee de verkoop en consumptie verder omhoog stuwen”, aldus Aad van Dijk. “Ook voor export naar verre bestemmingen creëren we nu duidelijkheid. We verwachten later dit seizoen met een nieuwe en frisse look van onze verpakkingen te komen die de kwaliteit volledig onderstreept.”

Meer informatie

The Greenery Growers
Aad van Dijk
+31 (0)650 214 808
A.vanDijk@thegreenery.com