Nieuws

Telers Sweet Sensation positief over het komende seizoen

15 augustus 2022

Telers Sweet Sensation positief over het komende seizoen

In september worden de Sweet Sensation peren voor het komende verkoopseizoen geoogst. Een mooi moment om vooruit te blikken en een rondje door de boomgaard te doen. Daarom organiseerde The Greenery Growers op donderdag 10 augustus twee telersbijeenkomsten.

Omdat de vraag naar Sweet Sensation onverminderd groot is wil The Greenery het areaal graag uitbreiden. Geïnteresseerde telers waren op 10 augustus in de middag te gast op het bedrijf van Alfred van den Bert in Wijk bij Duurstede.

Sweet Sensation en Sweet Dored

Verkoopleider Ton van Wiggen informeerde de telers over het concept en de verkoopstrategie. Een belangrijkste boodschap die hij had was dat tussen de 85 en 90% van de peren verkocht kan worden als klasse I. Dit komt doordat naast het merk Sweet Sensation ook het merk Sweet Dored in de markt is geïntroduceerd. Beide merken hebben inmiddels een stevige basis in diverse Europese landen. Omdat de vraag naar beide merken groeit is het belangrijk dat er areaal bijkomt.

Goed rendement

Productmanager Rob van der Weele (productmanager Fruit, The Greenery) liet aan de hand van de resultaten van twee verschillende seizoenen zien welk rendement telers met Sweet Sensation kunnen halen. We zien dat een rendement vergelijkbaar of hoger dan bij een meer standaard ras haalbaar is. Dit komt door de combinatie van hoge en stabiele prijsvorming voor zowel Sweet Sensation als Sweet Dored, én telers die goed weten hoe ze het ras moeten telen.

Voordelen Sweet Sensation

Voordeel van de Sweet Sensation zijn:

  • De relatief lage arbeidsbehoefte
  • Een plukvenster na de Conference
  • Een prijs die minder beïnvloed wordt door de marktsituatie in het seizoen

In de boomgaard vertelden teler Alfred van de Berg en teeltvoorlichter Dirk van Hees over de teelt van Sweet Sensation. In de boomgaard was nu al te zien dat er kwalitatief een supergoede oogst aan komt.

Bijeenkomst voor de huidige telers

In de tweede helft van de middag kwamen ook de huidige telers naar het bedrijf van Alfred van den Berg. Zij werden door Ton van Wiggen (verkoopleider, The Greenery) bijgepraat over de oogstverwachting van het komende seizoen. Daarnaast deelde Ton wat zijn insteek is voor de prijsvorming richting het komende seizoen. Ook vertelde hij dat naar verwachting alle klanten van de afgelopen jaren de peer weer op zullen nemen in het programma. De betrouwbaarheid in kwaliteit en smaak speelt hierin een grote rol. Ook hebben al een aantal nieuwe klanten zich gemeld voor komend seizoen.

Na het verhaal van Ton werd een rondje door de boomgaard gedaan waarbij de telers de laatste tips mee kregen richting de oogst met als belangrijkste advies om voor je eigen percelen goed de maatvorming te monitoren, om bij de oogst zoveel mogelijk in het Retail maattraject terecht te komen. Na afloop tijdens de barbecue zat de stemming er goed in en bleek dat de telers net als het team van The Greenery positief gestemd zijn over het nieuwe seizoen.

Zien we u in Randwijk?

Telers die vragen hebben over de teelt van Sweet Sensation zijn welkom in de stand van The Greenery Growers op de opendagen van Proeftuin Randwijk op 18 en 19 augustus 2022.

Meer weten?

Heeft u vragen over dit bericht? Neem dan contact op met Marc Schoenmakers via newsensations@thegreenery.com.