Nieuws

Sweet Sensation, sterk merk in de perenmarkt

26 februari 2021

De Sweet Sensation peer heeft in de afgelopen jaren een succesvolle positie in de perenmarkt bereikt. Er is een stevige en groeiende groep van vaste retailklanten en de prijzen worden nauwelijks beïnvloed door de prijzen van de vrije rassen. “Door de goede smaak en het sterke merk lijkt het alsof de Sweet Sensation zichzelf verkoopt”, aldus Ton van Wiggen, verkoopleider Sweet Sensation The Greenery Growers.

Sweet Sensation, sterk merk in de perenmarkt

Goede smaak

De Sweet Sensation peer blijft de bestaande en nieuwe rassen voor als het om smaak gaat. Dit blijkt onder andere uit smaakonderzoek. De onderscheidende, mooie rode blos en goede smaak maken dat consumenten de Sweet Sensation waarderen. In combinatie met een lekkere bite is de Sweet Sensation aantrekkelijk voor een breed publiek.

Vlotte verkoop

“De verkoop loopt dan ook als een speer. Dit seizoen was er 10 miljoen kg Sweet Sensation te verkopen, waarvan 7 miljoen van Nederlandse bodem. De afgelopen jaren hebben we ons klantenbestand verbreed en zien we dat de Sweet Sensation in Nederland, Duitsland en Frankrijk snel terrein wint”, aldus Ton. “We zijn dan ook niet voor niets op zoek naar telers die de peer aan willen planten”. “Het is hard aanpoten”, aldus Maurits van de Water (Van de Water Fruit Group). “Bij ons zijn de drukste weken van het jaar aangebroken. Momenteel wordt er 90 tot 100 ton Sweet Sensation per dag gesorteerd voor klanten van The Greenery.”

 

Goede uitbetaalprijs

“Op basis van de ervaringen en de gesprekken die we tot nu toe gevoerd hebben met bestaande en nieuwe afnemers zien we het einde van het seizoen met vertrouwen tegemoet. We verwachten in de eerste week van april dit verkoopseizoen te kunnen afsluiten met een goed resultaat voor onze telers en onze klanten. Dit is niet alleen een goed bericht voor onze telers die nu het ras telen maar ook voor telers die overwegen Sweet Sensation aan te gaan planten”, aldus Ton.