Nieuws

Start campagne ‘Mmmm, asperges’!

4 april 2024

Dit jaar slaan de bedrijven ZON, Teboza en The Greenery opnieuw hun handen ineen met een nationale campagne voor de Nederlandse witte asperge! Dit doen ze door samen te werken binnen het Nederlands Asperge Centrum. De campagne van NAC draait dit jaar op de campagnekreet “Mmmm asperges, lekker, vers en veelzijdig”.

Start campagne ‘Mmmm, asperges’!

Het doel van de campagne is meer bekendheid te generen omtrent de witte asperge, en consumenten te verleiden om (vaker) asperges te eten. Hiermee richt de stichting zich op de jongere consument van 25 tot en met 45 jaar. Want, de groep consumenten die vooral asperges eet is flink aan het vergrijzen. Hoogste tijd dat jongeren weer enthousiast worden over deze heerlijke en veelzijdige seizoensgroente. Net als voorgaande jaren maakt het NAC gebruik van diverse kanalen om de asperges te promoten.  

Aspergebox 
Als start van de campagne verrast NAC na Pasen 160 influencers, bloggers en redacteuren met een, inmiddels zeer begeerde, Aspergebox geleverd door Kroon op het Werk. Deze box daagt ontvangers uit om een creatief gerecht te bereiden. Zij zullen de resultaten vervolgens online delen met hun volgers. Dit levert een groot bereik op en mooie publicaties voor de Nederlandse witte asperges. 

Ambassadeurs 
Ook dit jaar werkt NAC samen met een ambassadeur op social media. Dit jaar is het the CookingQueens*. Moeder José en dochter Mariëlla gaan als trotse ambassadeurs aan de slag met de promotie van de asperges! 

Top 10-recepten
Wat zijn nou de beste aspergerecepten? De afgelopen jaren zijn verschillende recepten de revue gepasseerd en op de vernieuwde website van het Nederlands Asperge Centrum zijn nu de top10-recepten van 2024 uitgelicht!
Wil je ook meer receptinspiratie of interessante feitjes over asperges weten? Volg het Nederlands Asperge Centrum online op Facebook, Instagram (@aspergecentrumnl) en Pinterest.