Nieuws

On the way to PlanetProof Week van start: keurmerk in de volgende versnelling

15 september 2021

On the way to PlanetProof Week van start: keurmerk in de volgende versnelling

SMK organiseert samen met supermarkten en foodmerken voor de eerste keer de On the way to PlanetProof week, van 13 tot en met 19 september. Met een winkelwagen vol met PlanetProof producten openden klimaatambassadeur Helga van Leur en Sjaak van der Tak, voorzitter LTO Nederland, maandag officieel de On the way to PlanetProof Week. Deze week staan de producten met het keurmerk vol in het zonnetje in supermarkten, televisiespots en social media.

Flink geïnvesteerd in duurzame teelt
De telers van The Greenery Growers leveren een forse inspanning om aan de eisen van het keurmerk te voldoen. Hiermee komen de telers maximaal tegemoet aan de wensen van onze klanten. Mark-Jan Terwindt, directeur van The Greenery Growers: “Met de telers zetten we concrete stappen om onze voedingsmiddelen steeds duurzamer te maken. Bijna 95% van de aangesloten hectares is inmiddels PlanetProof gecertificeerd. We streven naar een keten voor verse groenten en fruit, die nu én in de toekomst mensen voedt met minimale belasting voor mens en milieu. Daar hebben we samen langer profijt van.”

Snelst groeiende keurmerk in Nederland
In alle Nederlandse supermarkten zijn On the way to PlanetProof gecertificeerde producten te koop. Het keurmerk heeft in een paar jaar al een bekendheid opgebouwd van 42%, en ziet nog veel ruimte voor groei; juist omdat het keurmerk consumenten de mogelijkheid geeft bij te dragen aan een duurzamere landbouw.

Duurzame keuze
Het keurmerk On the way to PlanetProof bewijst (‘proof’) dat een consument een product koopt dat duurzamer is geteeld en geproduceerd en daardoor een betere keuze is voor natuur, klimaat en dier. De keurmerknaam maakt duidelijk dat verduurzaming een continu proces is van verbetering (On the way to), met als doel een productiewijze die in balans is met de draagkracht van onze planeet. Boeren, supermarkten, foodmerken en consumenten werken daar samen naar toe.

Meer weten?
Lees meer informatie over The Greenery en Duurzaamheid