Nieuws

Logistieke dienstverlening Dijco wint aan slagkracht door verhuizing naar Barendrecht

23 maart 2023

Logistieke dienstverlening Dijco wint aan slagkracht door verhuizing naar Barendrecht

55 chauffeurs, 35 kantoormedewerkers, 50 eigen auto’s én 150 opleggers. Die verhuisden vorige maand allemaal mee van Bleiswijk naar Barendrecht: de nieuwe standplaats van logistiek dienstverlener Dijco (dochter van The Greenery en onderdeel van het cluster Logistics). Egbert van Alphen (directeur, Dijco) vertelt over de voordelen voor het bedrijf én voor de medewerkers.

“Deze verhuizing maakt dat wij nog dichter op de operatie zitten: ik kijk zelfs letterlijk uit op de plek waar onze vrachtwagens dagelijks laden. Daarnaast bevinden wij ons nu nog dichter bij potentiële klanten. Dat zorgt ervoor dat we, om klantwensen te vervullen, nóg sneller en adequater kunnen handelen. Dat is erg belangrijk bij het internationale just-in-time transport zoals wij bij Dijco verzorgen. Wij leveren vanuit het RDC van The Greenery Logistics in Barendrecht altijd binnen 12 tot maximaal 24 uur in Duitsland, Zwitserland, Frankrijk, België en Engeland. 600.000 van de in totaal 2,3 miljoen pallets die we in 2022 vervoerden gingen buiten onze landsgrenzen.

Duurzaamheid en Efficiency

De voormalige Dijco-panden zijn verkocht en vallen nu vrij door de verhuizing van Dijco. “Eerder verhuisden de handel, de fustloods en de ondersteunende diensten al naar een eigen loods van 3.000 m2 in Barendrecht.” De verkoop sluit aan bij de efficiencyslag die The Greenery voor ogen heeft. “Ook met het oog op duurzaamheid willen we telkens de juiste keuzes maken. We rijden met de modernste auto’s met de schoonste motoren als maar mogelijk is. We hebben koelmotoren die op restenenergie van vrachtwagens lopen. En daarnaast streven we naar een zo hoog mogelijke beladingsgraad. Zo zorgen we voor een lage carbon footprint per teruggerekende colli. Een strakke planning is daarom essentieel.”

Prettige werkomgeving

Ook voor medewerkers biedt de verhuizing de nodige voordelen: “Het familiegevoel bij Dijco wil ik graag behouden, ik denk dat mensen daardoor ook bereid zijn een extra stapje bij te zetten. Een prettige werkomgeving draagt daar aan bij.” Het pand is vanaf casco volledig opgeknapt, en opnieuw ingericht door The Greenery Vastgoed. “Ik vind het belangrijk dat mijn medewerkers een prettige werkomgeving hebben binnen het ruime kantoor van bijna 1.000 m2. Daarom is er een systeem geïnstalleerd voor optimale luchtverversing, en hebben we een pilot met zit-sta-bureaus.”

Betrokkenheid én flexibiliteit

Veel medewerkers werken al vele jaren bij Dijco in Bleiswijk. Een langere reistijd is nu voor hen soms wél een hele omschakeling: “Ik ben blij met alle mensen die meegekomen zijn naar Barendrecht.” Om de medewerkers tegemoet te komen, kunnen zij (waar mogelijk) flexibel werken: “Ze werken dan gedeeltelijk vanuit huis of starten thuis op en komen later naar de zaak. Ik vind het belangrijk om de operatie optimaal te bedienen én tegelijkertijd persoonlijke inspanningen te waarderen. Zo gaan betrokkenheid en flexibiliteit hand in hand.”

Meer weten?

Dijco is een nationaal en internationaal transportbedrijf, gespecialiseerd in de collectie en distributie van verse groenten, fruit en paddenstoelen. Dijco is een dochteronderneming van The Greenery en onderdeel van het cluster Logistics.

Wil jij meer weten over Dijco? Ga naar www.dijco.nl
Ben je op zoek naar werk als vrachtwagenchauffeur? Kijk dan op www.dijco.nl/vacatures