Nieuws

Lewis Belfor: 25 jaar Passie voor (Finance) Processen

11 juli 2023

Lewis Belfor: 25 jaar Passie voor (Finance) Processen

Lewis werkt al 25 jaar op de afdeling Finance bij The Greenery en viert nu zijn jubileum! Grappig detail: als nieuwkomer in de AGF-wereld sorteerde hij spruiten en stapelde hij tomaten. Nú is het stroomlijnen van financiële processen zijn grootste passie.

Wil je Lewis feliciteren? Plaats een reactie onder het LinkedIn-bericht

Voor hij het wist, was Lewis íneens floormanager bij McDonalds na zijn studie Bedrijfseconomie. “Dat was eigenlijk een uit de hand gelopen vakantiebaantje. Want, ik was er niet voor opgeleid én het was niet wat ik écht wilde doen. Na een bezoek aan het uitzendbureau startte ik al snel als medewerker Backoffice bij Veiling de Kring in Bleiswijk. Dat vond ik een interessant bedrijf: het was groot, had meerdere vestigingen en er gebeurde veel. Al in de eerste week werd ik eropuit gestuurd om bij de locaties een dag mee te draaien. Vanuit de functie van medewerker Backoffice stroomde ik door naar de functie van teamleider Backoffice.”

Dynamiek van personen, processen en procedures

“Eigenlijk is mijn werkgebied al 25 jaar hetzelfde: simpel gezegd het maken van facturen. Maar, toch is het héél dynamisch door veranderingen in processen, procedures, en personen. En, het telkens opnieuw zoeken én vinden van oplossingen voor knelpunten maakt het voor mij boeiend. Bijvoorbeeld als systemen niet lekker functioneren waardoor er problemen ontstaan. Dan zoek ik samen met mijn team naar een oplossing: wellicht een andere procedure of zelfs een ander systeem? Zo heb ik ook samen met collega’s een robot gemaakt om het simpele werk over te nemen. Hartstikke gaaf om te doen en daardoor kunnen collega’s zich weer toeleggen op belangrijkere zaken, waardoor we in ‘LEAN-termen’ minder verspilling hebben. Het geeft me voldoening om een proces vlot te trekken zodat het gewoon lekker soepel en optimaal loopt.”

 

Efficient en fijn samenwerken

Lewis stuurt twee teams aan: Invoicing en Accounts payable. Ongebruikelijk voor The Greenery, heeft Lewis alleen vrouwen in zijn teams: “In totaal heb ik zeven vrouwelijke collega’s. Stuk voor stuk heel goede specialisten op hun vakgebied. Bij de vorming van mijn teams kijk ik niet alleen naar inhoud maar ook naar de mens. Ze werken heel efficient en fijn samen, nu voornamelijk vanuit huis via Teams. Dat kan heel goed omdat we bezig zijn met operationele administratieve processen. Wel werken we één vaste dag, op donderdag, op kantoor. Dat is dan een soort mini-reünie”, vertelt Lewis lachend. “Dan heb ik vergaderingen, stem ik af met collega’s en plan ik bila’s met collega’s uit mijn team”.

Diesel, rook én zwarte roet

Of er veel veranderd is in de 25 jaar dat Lewis in de AGF werkt? Nou en of! “De wereld om je heen verandert! Als ik terugdenk zie ik een constante stroom van tractors met aanhangers door de hal rijden, met veel diesel, rook en zwarte roet. Ze stoppen bij de keurtafel van de keurmeester, die keurt het product en dan rijden ze weer verder. Aan de andere kant van de hal rijden ze er weer uit, en het product blijft achter. Nu natuurlijk ondenkbaar! De papieren aanvoerbrief gaven ze toen af, die kwam bij ons terecht waarna wij de aanvoer en bijbehorende verkoop intikten voor alle locaties. We hebben al veel gedigitaliseerd maar er zijn ook nog veel processen die we kunnen verbeteren. Voor mijn gevoel is mijn werk bij The Greenery nog lang niet ‘klaar’, dus ik wil vooral door blijven gaan.”