Nieuws

Jumbo koopt eerste Nederlandse asperges bij The Greenery – opbrengst gedoneerd aan KWF

24 februari 2023

Op donderdag 23 februari zijn bij The Greenery de eerste Nederlandse asperges geveild, de koper is Jumbo Supermarkten. Jumbo kocht het eerste kistje met 5 kg voor het bedrag van € 5.000,- waarna The Greenery en haar telers het bedrag verdubbelde naar € 10.000,-. De opbrengst wordt gedoneerd aan KWF Kankerbestrijding.

Jumbo koopt eerste Nederlandse asperges bij The Greenery – opbrengst gedoneerd aan KWF

De eerste asperges bij The Greenery zijn afkomstig van aspergeteler Walter Gubbels uit Helvoirt

De asperges zijn afkomstig van aspergeteler Walter Gubbels uit Helvoirt: “De asperges zijn iets vroeger dan we hadden verwacht. De asperges worden geteeld in verwarmde grond en door te zorgen voor een constante temperatuur groeien de asperges rustig op. Hierdoor zijn de geoogste asperges van uitstekende smaak en kwaliteit. Dit geeft vertrouwen dat we een mooi seizoen gaan krijgen.”

Jumbo koopt eerste Nederlandse asperges bij The Greenery – opbrengst gedoneerd aan KWF

Ton van den Hoek, Lead Categoriemanager bij Jumbo: “We krijgen al jaren via The Greenery de asperges van Walter Gubbels en zijn blij dat met dit eerste kistje het aspergeseizoen weer gaat beginnen. Het duurt nog enkele weken voordat de asperges weer in onze winkels beschikbaar zullen zijn, maar het betekent wel dat het aspergeseizoen er weer aan komt.”

Komend seizoen wordt het assortiment asperges bij Jumbo uitgebreid met geschilde asperges onder de naam Jumbo Fijnproevers. Met Jumbo Fijnproevers biedt Jumbo haar klanten onbewerkte, smaakvolle versproducten met een premium kwaliteit.

Toenemende volumes voor de klok en webshop

Meerdere telers starten inmiddels met oogsten en de verwachting is dat de aanvoer komende week geleidelijk op gang gaat komen. Ary van der Waal, manager klokzaken: “Vanaf nu zullen we weer iedere dag Hollandse asperges voor de klok en webshop aanbieden. We gaan er een mooie seizoen van maken!”