Nieuws

John Hof: “Lekker bezig zijn, dat vind ik het belangrijkste”

13 maart 2023

John Hof: “Lekker bezig zijn, dat vind ik het belangrijkste”

John Hof viert vandaag, op 13 maart, zijn 12,5-jarig jubileum! In 2010 begon hij en tot op de dag van vandaag werkt hij als medewerker Hygiëne bij The Greenery. Daarnaast ondersteunt hij bij de ontvangst, het sorteren en wegzetten van fust: de klapkratten en rode pallets. “13 september 2010 ben ik begonnen en ik vind het nog steeds leuk.”

Zuid-Holland, dat is waar het leven van John zich afspeelt: “Ik ben geboren en getogen in Ridderkerk, werk in Barendrecht en tijdens alle thuiswedstrijden van Feyenoord ben ik te vinden op de tribune van deze Rotterdamse voetbalclub.”

Orderpicker

Hoe John bij The Greenery terechtkwam? “Ik vroeg aan mijn zwager Ferdi de Jonge of er werk was bij Naturelle. Mijn vorige werkgever ging failliet toen ik er – op 3 maanden na – 25 jaar werkte. Toen ging ik op zoek naar ander werk. Dus begon ik bij Naturelle als orderpicker in de Kleinpak. ’s Maandags, dinsdags en vrijdags deed ik de luchtvrachten naar (vooral) Koeweit. En donderdags en vrijdags producten voor Singapore.”

Hygiëneploeg

“Je hoeft je niet te vervelen als je hier in de hygiëne werkt. We werken met ongeveer 6 man. Die zijn allemaal containers aan het legen, opruimen en schoonmaken. We vegen de stellingen, de loods én de koelcellen. Dat is zéker koud maar ik ben het gewend. Ook halen we het draad weg dat om de pallets heen zit; want je wilt voorkomen dat mensen gaan struikelen. Ik vind het een hartstikke leuk team. We zijn allemaal bekenden van elkaar en het is gezellig.”

250 fustcodes

Het maakt John in principe niet uit wát hij doet, áls hij maar iets kan doen: “Bij het fust is het ook altijd interessant om te zien wat er binnen komt. En of de aantallen kloppen. We hebben 250 verschillende fustcodes, waaronder de klapkratten, pallets, schaaltjes, enzovoorts en ook vaak stickers. Als de bestellingen binnenkomen dan krijg ik daarvan een lijst en controleren we of de juiste artikelen binnenkomen. Soms klopt het niet en dan moeten we het corrigeren en doorgeven aan de leidinggevenden.”

38 uur per week, 5 dagen in de week

“Ik werk fulltime, 38 uur, 5 dagen in de week. Of ik hier de 25 jaar haal? Ik denk er wel over na. Dan zou ik 67 zijn. Maar, ik weet het niet, je kunt de toekomst toch niet voorspellen. Misschien ga ik wel eerder met pensioen. Maar, ik ben tevreden met mijn werk zoals het is. Dat ik lekker bezig kan blijven, vind ik het belangrijkste.”