Nieuws

“Ik ben een drukke duizendpoot bij Van den Berg”, Thessa Steenks

23 januari 2023

“Ik ben een drukke duizendpoot bij Van den Berg”, Thessa Steenks

Op 12 januari was Thessa Steenks 25 jaar in dienst bij The Greenery. Ze werkt bij dochteronderneming E. van den Berg en Zonen B.V. in Bleiswijk. Haar jubileum vierde ze met haar collega’s: “’s Ochtends hadden we gebak en daarna een gezellige, lekkere lunch. Het is voor Thessa niet vanzelfsprekend om weer aan het werk te zijn: “Door ziekte ben ik er net een jaar uit geweest.”

Wil je Thessa feliciteren? Plaats een reactie onder het LinkedIn-bericht

“Mijn collega’s hebben me enorm gesteund toen ik ziek thuis zat. Eind oktober ben ik weer gestart, dus ik werk nu 2 dagen per week, 7 uur per dag en moet er weer een beetje in komen.” Thessa heeft heel veel zin om weer wat te doen. “Ik heb het hier hartstikke naar mijn zin met mijn collega’s. Ze waren blij dat ik er weer was en hingen ‘letterlijk’ de slingers op. 2023 wordt mijn jaar”, vertelt Thessa enthousiast.

Joop, Bert, Aad, Johan, Klaas… én Thessa

Thessa deed eerst de MAVO en toen MEAO Groene handel in het Westland: “Het solliciteren duurde best even; het was in die tijd niet makkelijk om een baan te vinden. Ik maakte me wel kwaad want toen had ik mijn opleiding afgerond, diploma’s op zak en werd ik nóg niet aangenomen. Want, ik had nog geen ervaring.” Eenmaal aangenomen bij Disselkoen op de veiling in de Lier begon Thessa in 1998 op de administratie.

In 2000 verhuisde het bedrijf naar Maasland. “Inmiddels ondersteunde ik de verkoop naar Duitsland. En in 2001 startte ik bij Van Den Berg. In het begin werkte ik samen met de oude generatie broers van Den Berg: Joop, Bert en Aad.” Later verhuisde het bedrijf naar Bleiswijk en kwam terecht in het pand van Hoogsteder. “En nu werk ik met de twee zoons van Bert: Johan en Klaas. Ik ben inmiddels met 45 jaar oud een van de oudsten.”

Drukke duizendpoot

Mijn collega’s zeggen altijd dat ik een ‘duizendpoot’ ben. Als commercieel administratief medewerker doe ik van alles: ik houd me bezig met transport, debiteuren, klachtenadministratie, CMR’s (vrachtbrieven – red.) en documentatie voor producten die naar Zwitserland gaan. Daarnaast ondersteun ik mijn collega’s met verschillende zaken. Ik ga met een goed gevoel naar huis als de debiteuren op orde zijn en de administratie is bijgewerkt en alles klopt. Dat vind ik fijn. Anders blijft het in je hoofd zitten.”

Van de fax naar de e-mail

Door de jaren heen kreeg E. van den Berg en Zonen B.V. andere klanten en een andere werkwijze. “Ik ben nog begonnen met de fax; e-mail bestond toen nog niet. Grenspapieren naar de Zwitserse grens sturen kostte veel tijd. Nu is het per e-mail met een druk op de knop weg. Dat is wel een hele vooruitgang. We zijn enorm gegroeid, ook qua team zijn we binnenkort met zijn achten. Toen ik begon waren we met z’n vieren. De computers en systemen zijn ook allemaal veranderd en verbeterd. Met je tijd meegaan, dat is ook voor de klant belangrijk.”

Afwisseling en hectiek

Thessa houdt van afwisseling en hectiek: “Ja, dat zorgt ervoor dat het niet te saai wordt. Ik heb heel fijne collega’s. Ze maken allemaal leuke, maar ook nare dingen mee en we zijn er voor elkaar.  We hebben ook leuke uitjes samen. Ik heb het altijd wel naar mijn zin en praat met iedereen. Niet te veel want er moet ook gewerkt worden”, vertelt Thessa lachend. “En gelukkig ben ik er weer. Ik hoop zo nog vele jaren zo vooruit te kunnen met mijn collega’s. Ik ben dik tevreden en we gaan er weer voor!”