Nieuws

The Greenery voegt Vitamine D paddenstoelen toe aan haar assortiment

15 maart 2019

Champignons en andere eetbare paddenstoelen zijn door hun structuur ideale vleesvervangers. Daarnaast bevatten ze van nature nuttige voedingsstoffen als vitamine B, eiwitten en mineralen. Hierdoor passen ze goed in een gezond eetpatroon. Met behulp van uv-licht kunnen paddenstoelen nu ook worden voorzien van vitamine D.

The Greenery voegt Vitamine D paddenstoelen toe aan haar assortiment

Paddenstoelen bevatten van nature de stof ergosterol, wat onder invloed van zonlicht wordt omgezet in vitamine D. Paddenstoelen die in de vrije natuur groeien, ontwikkelen vitamine D als de zon schijnt. Maar omdat witte of kastanjechampignons in het donker worden geteeld, wordt dit proces niet geactiveerd. Door de natuur na te bootsen en champignons na het oogsten kort te belichten met uv, wordt de vitamine D door de paddenstoel zelf op een natuurlijke wijze aangemaakt.Vitamine D paddenstoelen The GreeneryThe Greenery voegt vitamine D paddenstoelen vanaf heden toe aan haar assortiment paddenstoelen. De paddenstoelen worden verpakt op het teeltbedrijf van Jarno Goesten in Ammerzoden.

Vitamine D paddenstoelen Jumbo
Verkrijgbaar bij JUMBO
Vitamine D kastanjechampignons zijn vanaf a.s. maandag verkrijgbaar in alle JUMBO winkels en op jumbo.com.

 

Project Paddenstoelen inspireert met verrassende paddenstoelen recepten

Project paddenstoelen
Paddenstoelen passen goed in een gezond eetpatroon en worden door hun structuur vaak gegeten als vleesvervanger. Op Verse Oogst laat The Greenery met Project Paddenstoelen zien hoe je verrassende full vega en blend recepten gerechten kunt klaarmaken. Wat denk je bijvoorbeeld van een broodje pulled paddenstoel, vega calamaris of een blend burger?