Nieuws

The Greenery trapt hardfruitjaar af

26 oktober 2017

The Greenery trapt hardfruitjaar af

Woensdag 25 oktober organiseerde The Greenery de aftrap van het hardfruitseizoen. Hierbij waren medewerkers en het bestuur aanwezig in het Zeeuwse Kapelle. Niet voor niets in deze plaats, want zuid-west Nederland is wel goed voor 50% van de nationale hardfruitaanvoer van de afzetorganisatie. Naast een vooruitblik op 2018 vonden er rondleidingen plaats bij het fruitteeltbedrijf Mts. Slabbekoorn - De Bruijne en Fruit Packing Zeeland.

Vooruitblik
De dag begon met een inleidend praatje van Gerard van Loon en Anton Maris van The Greenery. Hier werd onder andere de prognose van 2018 en de aanvullende acties daarop besproken. Na The Greenery werd het stokje overgegeven aan Martijn Slabbekoorn, The Greenery-teler Slabbekoorn Fruit. Hij gaf een korte toelichting op zijn bedrijfsvoering en telerswijze.

Bezoek aan Martijn Slabbekoorn en Fruit Packing Zeeland
Na de presentatie namen de deelnemers een kijkje bij het nabijgelegen fruitteeltbedrijf van de familiebedrijf Slabbekoorn, waar inmiddels Martijn als vertegenwoordiger van de vijfde generatie de scepter zwaait. Martijn toonde zich een bevlogen ondernemer, die veel innovaties uitprobeert. Zo werkt de teler met een drierijenspuit op basis van GPS met een grasmaaier onder de spuit, oogsten de medewerkers met een plukmachine op hoogte, doet hij dit jaar een proef met RFID-tags op de kisten. "We willen op de toekomst voorbereid zijn. De vakmensen krijgen een steeds groter areaal onder hun hoede en daarbij is automatisering voor de toekomst cruciaal."

Na Martijn Slabbekoorn was Fruit Packing Zeeland aan de beurt. Fruit Packing Zeeland is een LVL van The Greenery op steenworp afstand van Slabbekoorn Fruit. Hier waren twee moderne sorteer- en voorsorteerlijnen bezig het fruit op maat, kleur en kwaliteit te sorteren. Aan het eind van de sorteerlijn stond de nieuwste robot opgesteld, welke de kisten op de juiste pallet plaatste. Zo kon hij het verschil zien tussen een EPS krat of een houten kist, maar ook de inhoud kon op aparte pallets gestapeld worden. Door de locatie op de sorteerband wist de robot of de kist op pallet a of pallet b thuishoorde.

Aan het eind van de middag was er een afsluitende borrel met een hapje en een drankje bij Grand Café Caisson in Kapelle.

Een inleiding en vooruitblik op 2018

Een inleiding en vooruitblik op 2018

De nieuwste innovatie van teler Martijn Slabbekoorn

De nieuwste innovatie van teler Martijn Slabbekoorn

Sorteerrobot bij Fruit Packing Zeeland

Sorteerrobot bij Fruit Packing Zeeland

Een borrel als afsluiting

Een borrel als afsluiting