Nieuws

The Greenery nodigt bloggers uit in boomgaard van Van Wijk Fruit

18 september 2017

The Greenery nodigt bloggers uit in boomgaard van Van Wijk Fruit

Voorafgaand aan de Nationale Appelplukdag nodigde The Greenery afgelopen vrijdag een aantal bloggers en vloggers uit op het bedrijf van Van Wijk Fruit in ‘t Goy. Dit alles om het nieuwe hardfruitseizoen in te luiden. De aanwezigen kregen een kijkje achter de schermen bij appel- en perenteler Van Wijk Fruit.

De aanwezige bloggers en vloggers kregen een uitgebreide rondleiding waarbij alle facetten van de teelt en het verpakken aan bod kwamen. Na een introductie door teler Anton van Wijk mochten de bloggers als eerste de boomgaard in om zelf Elstar appels en Conference peren te plukken. Met de appelpluktrein, bestuurd door Anton van Wijk zelf, werden de bezoekers door de ruim 20 ha. grote boomgaard gereden. Om te laten zien dat er zoveel meer mogelijk is met appels en peren had Cucina Excellent heerlijke appel- en perenhapjes bereid. Natuurlijk met een glas verse appelsap van de teler. Naar aanleiding van het evenement zijn er een aantal leuke social media posts geplaatst.

In navolging op het bloggers evenement is op zaterdag 16 september is de Nationale Appelplukdag van start gegaan. Hier konden consumenten bij diverse telers door heel het land zelf appels of peren plukken. Vanuit The Greenery deden hier vier telers aan mee, Kwekerij Oostveen Fruit, Landwinkel Oude Stoof, Fruitbedrijf Hoekstra en Vink Fruitboerderij. Ondanks de regen was de opkomst goed en kunnen we terugkijken op een positief begin van het hardfruit seizoen. Onderstaand foto's van de Appelplukdag bij Fruitbedrijf Hoekstra.

Appelplukdag bij Fruitbedrijf Hoekstra

Appelplukdag bij Fruitbedrijf Hoekstra

Bloggers en vloggers evenement bij Van Wijk Fruit

Bloggers en vloggers evenement bij Van Wijk Fruit