Nieuws

Eerste Nederlandse kersen beschikbaar bij The Greenery

22 juni 2016

Eerste Nederlandse kersen beschikbaar bij The Greenery

Het import seizoen voor kersen is bij The Greenery al een aantal weken aan de gang, maar ook de eerste Nederlandse volumes buitengeteelde kersen zijn deze week verkocht. De kersen worden door de telers van The Greenery geteeld onder regenkappen en worden na de oogst hydro-gekoeld. Dit zorgt ervoor dat de kwaliteit en smaak uitstekend is. Dit jaar verwelkomt The Greenery twee nieuwe aanvoerende telers. Ook zijn de kersen dit jaar in een nieuw jasje gestoken en volgen daarmee de verpakkingslijn van het andere zachtfruit.

Nederlandse kersen

"Telen onder regenkappen en hydro-koelen is zelfs in Nederland, maar ook zeker buiten Nederland, nog niet vanzelfsprekend. Ook afgelopen jaar hebben we klanten naar ons toe getrokken die uiteindelijk bleven bestellen vanwege de uitstekende kwaliteit", verteld Rick van Koppen, inkoper kersen bij The Greenery. "Zoals het er nu voor staat zijn de verwachtingen voor het komend seizoen goed. Een paar rassen zullen geen volle productie geven vanwege het donkere weer tijdens de cruciale dagen van de bloeiperiode. De overige belangrijkste rassen hangen goed vol. De verwachting is dan ook dat we ook dit seizoen meer volume Nederlandse kersen gaan afzetten", aldus Rick.

Nederlandse kersen 2

Extra aanvoer door nieuwe leden

Naast deze positieve ontwikkelingen heeft het bedrijf dit jaar extra aanvoer van twee  leden die voor het eerst goede volumes kersen gaan oogsten. "Momenteel hebben we een erg professionele groep telers waarmee we verder bouwen aan de toekomst. Telers met ambitie en waarmee we transparant communiceren over bijvoorbeeld promotie, duurzame investeringen, rassenontwikkelingen, commerciële uitdagingen en ontwikkelingen in de markt", verteld Rick.

Nederlandse kersen verpakking

Nieuwe verpakking

Ook de nieuwe doos zal herkend worden door de klanten van The Greenery. De vormgeving is namelijk in dezelfde stijl als de omverpakkingen van de andere zachtfruit producten. Naast de nieuwe doos wordt binnenkort ook extra verpakkingsconcept geïntroduceerd voor het exclusievere segment.