Nieuws

Eerste Nederlandse kersen beschikbaar

14 juni 2017

Eerste Nederlandse kersen beschikbaar

Het importseizoen voor kersen is bij The Greenery al een aantal weken aan de gang, maar ook de eerste Nederlandse volumes buiten geteelde kersen zijn deze week verkocht. De kersen worden door de telers van The Greenery geteeld onder regenkappen en worden na de oogst hydro-gekoeld. Naar verwachting zal het Nederlandse kersen seizoen door lopen tot en met week 34.

kersen

"Telen onder regenkappen en hydro-koelen is zelfs in Nederland, maar ook zeker buiten Nederland, nog niet vanzelfsprekend. Ook afgelopen jaar hebben we klanten naar ons toe getrokken die uiteindelijk bleven bestellen vanwege de uitstekende kwaliteit", vertelt Rick van Koppen, inkoper kersen bij The Greenery. "Zoals het er nu voor staat zijn de verwachtingen voor het komend seizoen redelijk tot goed. In eerste instantie werd er gevreesd voor veel vorstschade, maar naarmate het seizoen naderde bleek de schade bij de meeste telers minder extreem te zijn. Telers hebben de juiste maatregelen getroffen en hadden de kappen op tijd dicht”, aldus Rick.

kersen

Exquise kersen
Voor het exclusievere segment is er vorig jaar het nieuw Exquise verpakkingsconcept geïntroduceerd. Alleen de beste kwaliteit kersen met de juiste smaak worden geselecteerd om verpakt te worden als Exquise kersen. Bovendien dient de maatsortering van de kersen minimaal 30+ te zijn om te voldoen aan de voorwaarden.