Nieuws

Eerste komkommers uit belichte teelt eerder dan ooit verkrijgbaar bij The Greenery

27 november 2019

Vandaag zijn bij The Greenery de eerste Nederlandse komkommers uit de belichte teelt van Qcumber geveild. Hiermee is het Nederlands seizoen voor komkommers bij The Greenery officieel gestart. Door met de belichting te experimenteren zijn de telers in staat om eerder dan ooit te oogsten. De verwachting is om binnen enkele jaren jaarrond Nederlandse komkommers aan te kunnen bieden.

Eerste komkommers uit belichte teelt eerder dan ooit verkrijgbaar bij The Greenery

De Hollandse belichte komkommers zijn premium van kwaliteit. Het product is goed op kleur en ook de smaak is excellent. De liefhebbers zullen deze komkommers absoluut waarderen en we merken steeds verder toenemende vraag vanuit Nederlandse, maar ook retailers in de landen om ons heen. Met name de versheid en de kwaliteit door de Nederlandse herkomst in plaats van Spaanse, maar ook de leverzekerheid spelen een belangrijke rol bij opname in het assortiment.

Eerste komkommers uit belichte teelt eerder dan ooit verkrijgbaar bij The Greenery

Opbrengst geschonken aan het Prinses Máxima Centrum
De eerste doos komkommers is € 1.200,- verkocht aan VOF de Best en de komkommertelers hebben dit bedrag verdubbeld om vervolgens te doneren aan het Prinses Máxima Centrum voor het bestrijden van kinderkanker. Ary van der Waal en teler Kees Hendriks overhandigde de doos symbolisch aan de klant.

Komkommerteler Kees Hendriks

Verkoop en informatie
De komkommers zijn leverbaar in diverse maatsorteringen en verpakkingsmogelijkheden.
Voor product- en commerciële informatie kunt u terecht bij Nick Rietveld,
telefoon: +31 (0)180 657 824, mobiel: +31 (0)6 27 026 100, e-mail: n.rietveld@thegreenery.com