Nieuws

De lekkerste asperges van Brabant zijn van Huijbers VOF

14 mei 2024

Nu het aspergeseizoen volledig in gang is, blikken we terug naar eind april, toen The Greenery telers Jos Huijbers en Lidy van de Ven een bijzondere eer hebben ontvangen. Hun asperges zijn door het Brabants Asperge Genootschap uitgeroepen tot de lekkerste asperges van Brabant. Het Brabants Asperge Genootschap zet zich sinds 1993 in voor het bevorderen van de aspergeteelt in de provincie en het stimuleren van de consumptie ervan. Het genootschap zet Brabant op de kaart als ‘aspergeprovincie’.

De lekkerste asperges van Brabant zijn van Huijbers VOF

Naar de klant luisteren

De asperges van Huijbers voldeden aan de strenge normen van het genootschap en het lukte Jos en Lidy om zich te onderscheiden van alle andere deelnemers. Hoe dit komt? Onder andere door goed naar de klant te luisteren: “Dit jaar introduceerden we een ander ras dan in voorgaande jaren. Van veel klanten hoorden we dat deze heerlijk waren. Toen besloten we deze voor de wedstrijd aan te dragen!” legt Lidy uit.

Blinde proef

De asperges worden beoordeeld door een jury die onder andere bestaat uit een culinaire recensent. De jury proeft alle asperges blind en houdt een rapport bij waarin de asperges beoordeeld worden op onder andere bite, nasmaak, uiterlijk en natuurlijk hoe lekker ze zijn. Hier komt dan een winnaar uit, en wel Huijbers VOF!

Een mooie waardering

Huijbers doet al meer dan 10 jaar mee aan de wedstrijd, als sinds ze lid zijn van het genootschap. “We hebben altijd bovenaan de ranking gestaan en meerdere malen tweede geworden, maar we hebben nooit echt gewonnen” aldus Lidy. Toen eenmaal bekend werd gemaakt dat zij de winnaar waren, reageerden ze heel erg blij en enthousiast “Het is een waardering voor je product en natuurlijk goed voor de PR”. Jos en Lidy merken het ook in de winkel, waar het significant drukker is sinds de overwinning.

Hof van Huijbers

Ook in het restaurant Hof van Huijbers komen er veel gasten over de vloer. Het restaurant, gevestigd op het bedrijf, serveert een heerlijke lunch. De aspergeplank valt vooral goed in de smaak bij de gasten. Tijdens het aspergeseizoen kan er ook gedineerd worden. Hoewel je hier van de lekkerste aspergegerechten kunt genieten, staan er ook diverse andere gerechten op de kaart. Voor ieder wat wils!

www.hofvanhuijbers.nl