Nieuws

Breed assortiment (water-)meloenen The Greenery garandeert levering

4 mei 2023

Breed assortiment (water-)meloenen The Greenery garandeert levering

“Dit seizoen gaan we langer door tot medio/eind mei met goede kwaliteit meloenen en watermeloenen uit Brazilië en Honduras. In de loop van de maand mei komt ook het aanbod uit Spanje en Italië langzaam op gang, met naar verwachting beperkte aantallen en hoge prijzen”, vertelt Frank Ocampo (Global sourcing & sales Melons and Watermelons, The Greenery).

“We voeren een breed assortiment aan meloensoorten afkomstig uit Brazilië, Costa Rica, Honduras, Spanje en Italië: Galia, cantaloupesoorten Charentais, Harper, Yellow Honey dew, en Piel de Sapo (deze laatste is tot begin mei beperkt beschikbaar). Ook watermeloenen hebben we in alle soorten en maten: van mini tot groot en van seedless tot microseeded. Voor de komende weken verwachten we een goede vraag met een stabiel en voldoende aanbod.”

Consistente smaak, kwaliteit, en prijs

“Om alle programma’s in retail- en trade verkoop probleemloos door te laten lopen hebben wij dit jaar met onze bestaande telers in Brazilië en in Honduras besloten om langer door te gaan. Zo kunnen we een consistente smaak en kwaliteit alsmede houdbaarheid en stabiele prijsvorming zo lang mogelijk waarborgen. Hiermee sluiten we aan bij klantwensen.”

“Op de lange termijn is dat alleen mogelijk bij overzeese meloenen en watermeloenen. Maar, om ook een goede levering te kunnen waarborgen zodra het overzeese seizoen afgelopen is werken wij in Spanje met een vast aantal telers in Almeria, Murcia en la Mancha. Zij telen alleen de beste variëteiten meloenen en watermeloenen. Dit geldt ook voor de telers uit Italië waar wij mee samenwerken.”

Samenwerking zaadhuizen en veredelaars

“Wij werken nauw samen met diverse zaadhuizen en veredelaars om zo ieder jaar uit ieder land en seizoen de beste variëteiten te kunnen halen. Dit geldt niet alleen voor wat betreft smaak, houdbaarheid en uiterlijk maar ook op areaal en kilogram oogst per hectare voor de teler. Het moet ten slotte een win-winsituatie zijn voor heel de keten.”

“En, dit seizoen presenteren we exclusief vanuit The Greenery een nieuwe Galia meloensoort. Dit doen we in samenwerking met 1 zaadhuis en 1 teler. De verkoop zal exclusief voor onze vaste trade en retail klanten in Nederland maar ook daarbuiten zijn. In tegenstelling tot de huidige traditionele Murcia Galia smaakmeloen kunnen we met deze nieuwe soort maat, volume en gewicht garanderen gedurende heel de productieperiode. Het extra voordeel is dat deze dezelfde smaak heeft als een traditionele Galia smaakmeloen, alleen met een betere én langere houdbaarheid.”

Enthousiaste reacties nieuwe Galia

“We hebben afgelopen seizoen al diverse trials gedaan met een aantal klanten en die waren enthousiast over de smaak ten opzichte van het huidige aanbod. Met deze nieuwe variëteit in Galia willen we dan ook aansluiten bij behoeften van onze trade- en retail klanten die al jaren bij ons meloenen afnemen. De bedrijven die zelf rechtstreeks uit Spanje importeren of voor een andere service provider kiezen, nodig ik van harte uit om deze meloen te komen proeven bij ons. Ik weet zéker dat deze Galia op alle aspecten zal winnen van de bestaande traditionele Galia.

Meloenen in alle soorten en maten

“Meloenen en watermeloenen zijn mooie fruitsoorten die tailor made klaar gemaakt en verpakt kunnen worden op de specifieke verpakkingswensen van iedere klant. Wij kunnen met onze verpakkingen voldoen aan alle wensen op het gebied van soorten en maten voor retail, trade en vers- verwerkende industrie. Alle meloenen die wij voeren voldoen aan duurzaamheidseisen, onder IDH.”

Meer weten?

Wil je meloenen bestellen of heb je vragen? Neem contact op met Frank Ocampo, per telefoon: 06 50 21 48 48 of via e-mail: f.ocampo@thegreenery.com.