Nieuws

Brabants lekkerste asperges van Peter en Jolanda van der Heijden

26 april 2022

Brabants lekkerste asperges van Peter en Jolanda van der Heijden

Het witte goud van de familie Van der Heijden uit Gemert is uitgeroepen tot de 'Lekkerste Asperge 2022'. Dat maakte het Brabants Asperge Genootschap afgelopen maandagavond tijdens de opening van het aspergeseizoen bekend.

The Greenery is trots op deze knappe prestatie van onze leden Peter en Jolanda van der Heijden! Het is niet de eerste keer dat een teler van The Greenery er met de winst vandoor gaat. Vorig jaar won  Gubbels Asperges uit Helvoirt de eerste prijs.

Beoordelen geur, kleur, beet, (na)smaak

De verkiezing is prestigieus onder de aspergetelers. Met vele monsters AA-asperges, ingezonden door de telers aangesloten bij het Genootschap, had de jury een zware dobber om hier uiteindelijk de lekkerste uit te verkiezen. Deze 7-koppige jury, bestaande uit een diversiteit aan personen afkomstig uit agrarische wereld, horeca, AGF-sector, maar ook de consument, boog zich in een blinde proeverij over de monsters om, geur, kleur, beet, smaak en nasmaak te beoordelen en hieraan een puntenscore toe te kennen.

Een score van 85,3 punten

Uiteindelijk kwam er één grote winnaar naar voren: Peter en Jolanda van der Heijden uit Gemert, met een score van 85,3 punten van de maximaal te behalen 100. “We hebben een 8e jaars asperge van het ras Cumulus ingezonden. We zijn er bijzonder trots op dat we gewonnen hebben. Het kan geen toeval meer zijn, want in 2016 hebben we ook gewonnen. We hebben de wisseltrofee met oorkonde dan ook met trots in ontvangst genomen tijdens het aspergediner afgelopen maandag”, geeft een trotse Peter van der Heijden aan.

Meer weten?

Theo Jegerings, The Greenery Growers

T.Jegerings@thegreenery.com