Innovaties

Pak je gemak!

Pak je gemak!

Veel mensen zijn vandaag de dag drukker dan ooit. De afgelopen jaren is gemak in de keuken een steeds grotere rol gaan spelen. Daarnaast zijn er in de keuken verschillende trends te zien. Zo zijn verse ingrediënten steeds belangrijker geworden, probeert de consument vaak nieuwe dingen uit en varieert de consument graag (Motivaction, 2018). Om op deze trends in te spelen heeft The Greenery een concept ontwikkeld voor verse maaltijdpakketten. Dit sluit aan, bij de behoefte van de consument: in een handomdraai een heerlijk, verse, gezonde maaltijd!

Volop variatie

In 2014 is The Greenery, samen met verschillende foodpartners, gestart met het ontwikkelen van de eerste maaltijdpakketten.

Vanuit trends in de markt is gekeken naar wat de populairste maaltijden waren. Een duidelijke trend is bijvoorbeeld dat we steeds meer gerechten uit andere culturen eten en dat vegan een grote hit is onder veel jonge mensen. Vanuit deze trends zijn daarom verschillende maaltijden aan het assortiment toegevoegd, zoals de Mexicaanse Groente quesadillas, Griekse Moussaka en Marokkaanse Couscous de veganistische Groente chili en Groente stoof met rozijnen en abrikozen.

Onze maaltijdpakketten zijn samengesteld in samenwerking met receptenschrijvers en koks. Ook hebben we unieke sauzen ontwikkeld in samenwerking met Verstegen. Zo geven we een extra smaakdimensie aan onze gerechten. Van enkele maaltijdpakketten in 2014, is het assortiment door de jaren heen uitgegroeid tot ruim 15 maaltijdpakketten in 2020.

De verpakking

Naast smaak en samenstelling van een maaltijd, is ook de verpakking waarin dit wordt gespresenteerd erg belangrijk. Deze moet allereerst voor de houdbaarheid van de producten zorgen. Met de juiste verpakking blijven producten langer vers. Vandaar dat er gebruik gemaakt is van stevig kraftkarton, wat de versheid van de producten ook nog eens benadrukt. De verspakketten zijn daarnaast transparant, zodat de consument de kwaliteit kan beoordelen. Ook moet de verpakking handzaam en makkelijk mee te nemen zijn. Uit oogpunt van gemak is hierop ingespeeld door er een ‘draagtas’ van te maken zoals te zien is bij supermarktketen Jumbo. Ook op deze manier is ingespeeld op de behoefte van de klant waarbij gemak centraal staat.

 

Eye-catching schappresentatie

In samenwerking met retailketen partner Jumbo, heeft The Greenery voor een optimale schappresentatie gezorgd op de winkelvloer. Door het speciale meubel waar alle verspakketten inhangen, vallen de maaltijdpakketten extra op. Dit leidt tot meer aankopen bij de consument, waardoor de retailer maximaal rendement behaald op zijn maaltijdproducten.

“Belangrijke kernwaarden zijn kwaliteit en innovatie. Al onze producten voldoen aan de hoogste kwaliteitseisen en zo garanderen we altijd verse groenten in onze maaltijdpakketten. We spelen in op trends in de markt, waardoor ons aanbod aansluit bij de behoefte van de klant.”

Pieterjan Droogendijk
Productverantwoordelijke verspakketten

Door deze conceptinnovaties, genieten duizenden gezinnen elke dag van een heerlijk vers bereide maaltijd. Gezinnen kunnen zo makkelijk én snel een gezonde maaltijd op tafel zetten.

Klik op de link om meteen de maaltijdpakketten bij Jumbo of Plus te bekijken.

Al meer dan
30
maaltijdpakketen ontwikkeld
Verkrijgbaar in
910
filialen van Jumbo en Plus
De Tomatensoep dé nummer
1
best verkochte maaltijdpakketten

Waardeketen

Groente en fruit zijn waardevol in elke schakel